Menu
Your Cart

Yangın Eğitimi Ve Tatbikatları

Yangın Güvenliği Planları ve Yangın Güvenliği Eğitimi

Yangın Güvenliği Planları ve Yangın Güvenliği Eğitimi, acil bir yangın durumunda tüm çalışanların güvenliğinin devam etmesi için çok önemlidir. Bu adımlar, güvenli çıkış prosedürlerini, mahsur kalırsanız ne yapacağınızı, binadan ayrıldıktan sonra nerede buluşacağınızı, itfaiyecilerin saha belgelerini nerede bulabileceklerini ve önemli iletişim bilgilerini içerebilir. Bu planlar, tüm çalışanların, süpervizörlerin ve yöneticilerin uygun acil durum prosedürleri konusunda güncel olduğundan emin olmak için en az 6 ayda bir herkes tarafından gözden geçirilmelidir.

Site Çizimleri

Yangın Güvenlik Planı, bina sakinleri ve itfaiyeciler tarafından kullanılacak yangından korunma sistemlerinin yerlerini gösteren mülk çizimlerini içerir. Saha çizimleri, İtfaiyeci Erişim Noktaları, Yangın Çıkışları, Müjdeci, Yangın Hidrantları, Dikey Borular, FF Kutusu, Gaz Kapatma Cihazları ve Mekanik Odalar gibi bir dizi öğeyi içermelidir.

İtfaiye Erişimi

Yangın Güvenlik Planı, itfaiye erişim yollarını ve mülk üzerindeki yangından korunma kaynaklarını tanımlamalıdır. Bu alanlar temiz ve yangınla mücadele sürecini yavaşlatabilecek engellerden arındırılmış olmalıdır.

Acil Durum prosedürleri

Acil durum prosedürleri, bir yangın alarmı duyarsanız ne yapmanız, bir yangın fark ederseniz ne yapmanız ve kaçamazsanız ne yapmanız gibi çeşitli durumları kapsar. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan kişilerin bir listesi ve onları tahliye etme prosedürleri de bulunmalıdır.

Yanıcı ve Yanıcı Maddeler

Mülkte kullanılan, işlenen, işlenen veya depolanan tüm yanıcı ve yanıcı malzemeler Yangın Güvenlik Planında listelenmelidir.  Bu bilgi, itfaiyecilerin bir acil duruma müdahale ederken uygun önlemleri almasına yardımcı olacaktır.

Yangın Tehlikelerinin Kontrolü

Yangın tehlikelerinin kontrolü, Yangın Güvenlik Planının önemli bir parçasıdır. Bu bölüm, tehlikeli faaliyetleri izlemek için yürürlükte olan adımları ve prosedürleri, tehlikeli maddelerin ve yangın tehlikelerinin elleçlenmesi, depolanması, kullanılması ve bertarafına ilişkin yerleşik prosedürleri, yangından korunma ekipmanının nasıl kullanılacağını ve yangın tehlikelerini diğer tehlikelerden ayırmak için kurulu sistem ve yapıları ana hatlarıyla açıklayacaktır. insanlar.

Eğitim

Yangın Güvenliği Planı, planı uygulayacak işçiler, denetim personeli ve mülk sahipleri için genel eğitimi de tanımlamalıdır. Çalışanların kendilerini ve başkalarını korumaları, ayrıca acil bir durumda Yangın Güvenlik Planını anlamaları ve bunlara uymaları gerekmektedir. Yetki alanına bağlı olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği, işverenlerin işyeri için yazılı bir Yangın Güvenliği Planı geliştirmesini gerektirebilir, işverenlerin ve denetçilerin de işçilerin uygun acil durum prosedürleri konusunda eğitilmelerini sağlamaları gerekir. Mülk sahipleri yangın yönetmeliği ve yönetmelikleri kapsamında kontrol edilir, buna Yangın Güvenlik Planlarının yerel itfaiye tarafından onaylanması, Yangın Güvenlik Planlarını uygulayacak denetçilerin atanması ve eğitimi ve binanın kurallara uygun hale getirilmesi de dahildir.

Yangın Tatbikatları

Yangın tatbikatı, aksi gerekmedikçe en az 12 ayda bir yapılmalıdır. Yangın tatbikatları, insanların bir acil duruma hazırlanmalarına, ortaya çıkabilecek sorunları belirlemelerine ve kendilerini gösterebilecek mevcut planda iyileştirmeler yapmalarına yardımcı olur.

Bakım Gereksinimleri

Plan ayrıca mülkte bulunan yangından korunma sistemlerini, ekipmanını ve cihazlarını kontrol etmek, incelemek ve test etmek için bir bakım programı içermelidir. Bu bakım işlevlerinin her birini kalifiye bir kişi gerçekleştirmelidir.